Όροι & Προϋποθέσεις Ενοικίασης Οχημάτων

Απαραίτητα Έγγραφα Για την Μίσθωση Οχήματος.

Απαραίτητα ο μισθωτής θα πρέπει να έχει μαζί του για την μίσθωση οχήματος Διαβατήριο ή Ταυτότητα και Άδεια οδήγησης.

Ηλικία Οδηγού.

Η Ηλικία του οδηγού για την ενοικίαση του οχήματος από την Creta Cars ξεκινάει από 21 ετών. Το Ανώτατο όριο ηλικίας είναι 65 ετών.

Παράδοση & Παραλαβή Οχημάτων.

Όποιος και αν είναι ο προορισμός σας στην Κρήτη μπορείτε να παραλάβετε το αυτοκίνητο σας σε όποια τοποθεσία επιθυμείτε και σε οποιοδήποτε μέρος στην Κρήτη. Η Παράδοση και παραλαβή των οχημάτων είναι Δωρεάν στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, στο Λιμάνι Ηρακλείου, στα κατά τόπους γραφεία μας, ή σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης του Ηρακλείου, συμπεριλαμβανομένων επιλεγμένα Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα.
Για οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία ένα επιπλέον κόστος μπορεί να ισχύσει. Επίσης υπάρχει χρέωση για την παράδοση και παραλαβή των οχημάτων από τις 24:00 έως τις 08:00 το πρωί.

 Τρόπος Πληρωμής.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει με χρήση Πιστωτικής ή Χρεωστικής Κάρτας, μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρείας ή μετρητοίς κατά την παραλαβή του οχήματος στην επιθυμητή τοποθεσία. Η Creta Cars δεν είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει χρήματα σε περίπτωση που το όχημα επιστραφεί νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Τροχαίες Παραβάσεις.

Κατά την διάρκεια της μίσθωσης ο ενοικιαστής αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Συμφωνίες.

Η οδήγηση του οχήματος επιτρέπεται μόνο από τα άτομα που αναγράφονται στο μισθωτήριο συμβόλαιο, η παραχώρηση ή μίσθωση του οχήματος σε τρίτα άτομα δεν επιτρέπεται χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της Creta Cars. Σε αντίθετη περίπτωση αποκλειστικός υπεύθυνος για τις υλικές ζημιές ή και τις σωματικές βλάβες που θα προξενηθούν, είναι το άτομο που αναγράφεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.
Ο ενοικιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά προξενηθεί στο όχημα εάν οδηγεί σε δρόμους μη ασφαλτοστρωμένους.
Ζημιές στους τροχούς, κάτω από την μηχανή και κλαταρισμένα λάστιχα δεν καλύπτεται από καμιά Ασφάλεια.
Οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί στο όχημα από αμέλεια του οδηγού όπως καμένος δίσκος, συμπλέκτης, γρατσουνιές πάνω στο αμάξωμα που προκλήθηκαν από οποιαδήποτε αιτία που προκλήθηκαν από εκτός δρόμου οδήγηση, ο ενοικιαστής χρεώνεται το ποσό των εξόδων της επισκευής.
Η απώλεια κλειδιών είναι ευθύνη του ενοικιαστή και στην περίπτωση αυτή επιβαρύνεται τα έξοδα αντικατάστασης του κλειδιού.
Δεν υπάρχει καμιά ασφαλιστική κάλυψη εφόσον ο οδηγός είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών και για τα ατυχήματα όπου ο ενοικιαστής δεν ενημερώνει την Creta Cars στον πραγματικό χρόνο του γεγονότος.

Κατάσταση Εσωτερικού Οχήματος.

Η Ασφάλεια σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτει ζημιές που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.
Εάν το όχημα επιστραφεί σε απαράδεκτη κατάσταση και το εσωτερικό του οχήματος είναι υπερβολικά βρώμικο και υπάρχει ανάγκη για ειδικό καθαρισμό του ή υπάρχουν ζημιές όπως κάψιμο από τσιγάρο στα καθίσματα, σπασμένα εξαρτήματα στο εσωτερικό του οχήματος κ.λ.π. ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος και επιβαρύνεται το κόστος οποιασδήποτε ζημιάς.

Καύσιμα.

Ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί πάντα το σωστό τύπο καυσίμου. Το όχημα ενοικίασης θα πρέπει να επιστραφεί με το ίδιο επίπεδο καυσίμου όπως παραδόθηκε, σε αντίθετη περίπτωση ο ενοικιαστής επιβαρύνεται το κόστος καυσίμου που υπολείπεται.

Οδική Βοήθεια.

Όλα μας τα αυτοκίνητα καλύπτονται από 24ωρη οδική βοήθεια. Σε περίπτωση βλάβης ή σε περίπτωση ατυχήματος το αυτοκίνητο σας θα αντικατασταθεί με άλλο ίδιο ή μεγαλύτερου μεγέθους το συντομότερο δυνατόν. Η αντικατάσταση κλαταρισμένου ελαστικού με ρεζέρβα αλλά και η πλήρωση του οχήματος με καύσιμο είναι καθαρά αρμοδιότητα του οδηγού και δεν καλύπτεται από την οδική βοήθεια.

Ειδικός Εξοπλισμός.

Εξοπλισμός όπως παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, πλοηγοί GPS είναι διαθέσιμα για όλους τους πελάτες με ένα μικρό επιπλέον κόστος. Επίσης δίνεται εντελώς δωρεάν ο χάρτης της Κρήτης.

Ασφάλεια.

Η Creta Cars περιλαμβάνει σε όλες τις τιμές ενοικίασης την υποχρεωτική κάλυψη οχήματος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δηλαδή ασφάλιση των επιβατών του οχήματος και την κάλυψη προς τρίτους.
Στην περίπτωση ατυχήματος παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα. Όλα τα ατυχήματα που προκαλούνται λόγω της παράβασης του διεθνούς δικαίου κυκλοφορίας, όπως παραβιάζοντας το κόκκινο φανάρι, την πινακίδα STOP, ξεπερνώντας την διπλή διαχωριστική γραμμή, αναστροφή με οποιοδήποτε τρόπο, οδήγηση με μεγάλη ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, δεν καλύπτονται από καμιά ασφάλεια.

Ασφάλιση από Κλοπή και Ιδίες Ζημιές Οχήματος.

Ο Ενοικιαστής έχει την δυνατότητα αν το επιθυμεί, με ένα μικρό ημερήσιο επιπλέον κόστος, να ασφαλίσει το όχημα που ενοικιάζει, έναντι κλοπής και ίδιες ζημιές.
Κλοπή: Παρέχεται η κάλυψη της κλοπής του οχήματος και σε αυτήν την περίπτωση ο ενοικιαστής δεν επιβαρύνεται ολόκληρο το ποσό της εμπορικής αξίας του οχήματος, παρά μόνο το ποσό των 1500€.
Ίδιες Ζημιές: Παρέχεται η κάλυψη των ίδιων ζημιών του οχήματος και σε περίπτωση ατυχήματος που ευθύνεται ο ενοικιαστής οι ζημιές του οχήματος καλύπτονται από την ασφάλιση. Το ποσό που καλείται να πληρώσει ο ενοικιαστής σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 600€.
Οι ίδιες ζημιές  του οχήματος καλύπτουν την ζημιά που έγινε στο εξωτερικό του οχήματος καθώς και τα μηχανικά μέρη που έχουν υποστεί ζημιά λόγω του ατυχήματος.